Over Nieuw Eendracht

Nieuw Eendracht is sinds oktober 2021 een locatie van Nabij Zorg Groep B.V. en is gelegen op een centrale plaats in het dorp Zwartebroek. In het gebouw Dwarsakker zijn 44 appartementen (huur en koop) gesitueerd waarvan 10 appartementen op de 1e etage Nieuw Eendracht vormen.

Wonen op Nieuw Eendracht is wonen net als thuis. Wij vinden het belangrijk dat u zich echt thuis voelt en de beschikking heeft over een persoonlijke leefruimte passend bij de zorgvraag. Deze ruimte richt u dan ook zelf in. Daarnaast is er altijd de beschikking over een algemene huiskamer van Nieuw Eendracht waar de gezelligheid kan worden opgezocht of waar iemand de maaltijd kan nuttigen. Ook vinden hier activiteiten plaats waaraan iedereen kan deelnemen, vrijwilligers ondersteunen hierbij iedere dag!. Daarnaast organiseert Dwarsakker ook geregeld activiteiten waarbij bewoners van Nieuw Eendracht aansluiten.Vanzelfsprekend is er 24 uur per dag een (zorg)medewerker in de buurt voor het leveren van geplande en ongeplande zorg. 

De bewoners die in in de overige appartementen in Dwarsakker wonen kunnen, na overleg, ook terugvallen op Nieuw Eendracht. Bijvoorbeeld voor het ontvangen van zorg, een maaltijd of opvolging van de personenalarmering.